Začetni tečaj lončarstva

Na tem lončarskem začetnem tečaju oblikovanja gline boste imeli priložnost, da se skupaj podamo na razburljivo potovanje v svet gline. Skozi navdihujoče učne metode boste razvijali svoje spretnosti in ustvarjali unikatne lončarske izdelke, ki bodo odsevale vašo kreativnost in znanje, pridobljeno med tečajem.

  • Tečaj lončarstva poteka 7 zaporednih tednov.
  • Tečaj je razdeljen na 3 dele: prostoročno oblikovanje, delo na lončarskem vretenu ter zaključno glaziranje.
  • Vsako srečanje tekom tečaja traja 3 ure, kar omogoča temeljito in postopno učenje ustvarjanja.
tečaj oblikovanja gline, glina, lončarski tečaj, lončarstvo, tečaj lončarstva, atelje lela

Osnove prostoročnega oblikovanja gline: Na začetku lončarskega tečaja bomo spoznavali osnove prostoročnega oblikovanja gline. Spoznavali bomo različne tehnike, ki vam bodo omogočile oblikovanje lončarskih izdelkov iz valjanih plošč, kačic ter se seznanili z oblikovanjem gline iz polnega volumna. Skozi praktične vaje in koristne nasvete boste tako razvijali svoje spretnosti in ustvarjalni proces, pri tem pa boste imeli priložnost izraziti svojo kreativnost in raziskovati različne oblike ter teksture gline.

Delo na lončarskem vretenu: V drugem delu tečaja se bomo naučili spretnosti oblikovanja gline na vretenu, kar bo obogatilo vaše znanje in razširilo možnosti ustvarjanja. Ta del tečaja vam omogoča, da se poglobite v tehniko lončarjenja na vretenu. S pridobljenimi veščinami bomo potem skupaj ustvarili še bolj kompleksne in izvirne keramične izdelke ter odkrivali nove dimenzije ustvarjalnosti, moč ter čarobnost gline.

Glaziranje in dodajanje uporabne vrednosti: Na zadnjem srečanju tečaja bomo zaključili celoten proces ustvarjanja lončarskih izdelkov. Vsak izdelek, ki smo ga oblikovali med tečajem, bo doživel končno obdelavo s postopkom glaziranja, ki mu bo dodal gospodinjsko uporabno vrednost. Skozi celoten tečaj ste se naučili različnih tehnik oblikovanja gline in razvijali svoj lasten slog, pri tem pa ste se poglobili v estetiko oblikovanja.

Maksimalno število ljudi na delavnico: 3 – 4

Cena tečaja:

320 €

možnost plačila v dveh obrokih

Začnite svojo ustvarjalno pot zdaj!

Prijavite se na tečaje in delavnice.

Preberite, kakšne vtise so pustili udeleženci mojih tečajev in delavnic.
Njihove izkušnje vam lahko pomagajo pri odločitvi za vašo naslednjo ustvarjalno pustolovščino.